Ingåföretaget Aabee öppnar för kunder i Karis: ”Hallen var perfekt för våra behov”

Sedan mars i fjol har Ingåföretaget Aabee producerat nästan allt sitt material i en ny hall i Karis. Idag öppnar företaget sin produktionshall för kunder två dagar i veckan.

Aabees produktionschef Ola Salminen jobbar med valreklam i företagets hall i Karis – idag får riksdagsvalskandidaterna sina nummer. 
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
02.03.2023 07:04 UPPDATERAD 02.03.2023 14:22
– Det har inte varit vårt mål att öppna nya ställen men det har bara råkat sig så. Vi hade länge behov av mer ändamålsenliga lokaler än de som finns i Ingå, där det har varit jättetrångt. Vi funderade på att bygga på de nya företagsområdena i Ingå men så kom coronapandemin och priserna började stiga. Vi råkade på den här hallen i Karis och den var helt perfekt för våra behov, säger vd Patrick Gripenwaldt.
Företaget har producerat så gott som allt sitt material i Karis i redan ett år, men först nu är tiden mogen att öppna även för kunder. Hallen i Karis är byggd 2013 och har både en kontorsdel och en hall för företagets produktionsanläggningar. Den är också större än företagets behov just nu, så en del av hallen är uthyrd till andra företag.
– Men det betyder också att där finns möjligheter att växa och skaffa nya maskiner utan vi genast måste flytta igen. Så nu ska vi inte öppna flera ställen.

ANDRA LÄSER