Joni Wiman blev sjätte i GRC-serien

I helgen kördes de två sista deltävlingarna i GRC-serien. Pojoföraren Joni Wiman avbröt det första loppet och blev femte i det andra.

Jobbig helg. Joni Wiman avslutade GRC-serien med ett avbrutet lopp och en femteplats.
10.10.2016 11:00 UPPDATERAD 10.10.2016 11:01
Årets GRC-serie i rallycross är över. I helgen stannade förarna till i Los Angeles för att köra de två sista deltävlingarna. När de var över, stod det klart att Joni Wiman slutade på en sjätteplats i totaltabellen.
Man körde nu två lopp under helgen. Det första avgjordes tidigt på söndagsmorgonen, finländsk tid, och det andra ett dygn senare. För Wiman började helgen inte på bästa möjliga sätt, då han var tvungen att avbryta söndagens lopp.
– Jag började med att köra ut och efter det krockade jag med en annan bil. Det innebar att avståndet till de övriga blev långt, efter det blev farten för hög och jag lättade. Landningen blev sedan inte den bästa och vi fick avbryta, säger han själv.

Femteplats

Ett dygn senare var förarna tillbaka på banan och även om Wiman nu kom i mål, var han ändå inte helt nöjd.
– Vi körde med använda däck och föll till fjärde redan i starten. Samtidigt som täten drog i från med hjälp av sina nya däck, säger Wiman.
Resten av loppet blev sedan en enda lång kamp.
– Jag körde om ett par bilar, men sedan blev jag å andra sidan också omkörd. Till slut gav det en femteplats men det är inte vad vi ville ha. Som helhet är jag inte nöjd med helgen, säger Wiman.
Det här var nu hans första säsong i Honda och i kontraktet finns en option för nästa år. Om den kommer att användas är ändå oklart.
– Det är klart att mina chanser inte blir sämre av att nå en bättre placering än min stallkamrat, men ingenting är ännu klart. Jag vill gärna fortsätta, för bilen är nu på en sådan nivå att vi kan utmana de bästa. Får vi jobba med en här bilen ännu en vinter, finns alla chanser till riktigt bra resultat, säger Joni Wiman.

Totaltabell:

1) Scott Speed (USA), Volkswagen, 571, 2) Tanner Foust (USA), Volkswagen, 565, 3) Brian Deegan (USA), Ford, 473, 4) Steve Arpin (KAN), Ford, 461, 5) Patrik Sandell (SVE), Ford, 436, 6) Joni Wiman (FIN), Honda, 342, 7) Sebastian Eriksson (SVE), Honda, 341

ANDRA LÄSER