Veckans fiskelycka gav tre nya klasser i fiskecupen - de här arterna tog plats i tabellen

Fiskecupen har fått en bra start i sommar. Den här veckan har en gädda, två sutare och en liten torsk simmat in i cupen.

Vincent Grönqvist 9 år lyckades fånga en torsk med nät på Skåldö i Ekenäs.
Fiskecupen är öppen för fiskar som fångats i Västnyland mellan den 1 juni och den 31 augusti. Fiskar av alla slag kan anmälas till cupen som VN har arrangerat sedan 1974. Varje art tävlar i sin egen klass, vikten är avgörande för placeringen. Fiskarna ska vara fångade inom VN:s spridningsområde, i vid bemärkelse, och i första hand med redskap som normalt används av fritidsfiskare.
I cuptabellen får tre fiskar per klass plats samtidigt. Den minsta faller nedåt, kanske ur tabellen, då en större anmäls. I gäddklassen brukar det bli trängsel. För att ge spinnfiskegäddor en chans kan gäddklassen vid behov utökas.
De fiskare som finns kvar i den slutliga cuptabellen på hösten får ett diplom. Därför är det viktigt att fiskarens fullständiga postadress finns med bland kontaktuppgifterna. Fyll i uppgifterna om din fångst på webben. Det gäller att vara exakt med mått och vikt. Ladda också gärna upp en bild på fångsten och fiskaren.
Abborre
1 130 gram. Tobias Holmberg, Ekenäs. Kastspö i Grabbskog 1.6.
Gädda
3 990 gram. Emilia Grönqvist, Åbo. Kastspö i Snappertuna 12.6.
Torsk
450 gram. Vincent Grönqvist, Esbo. Nät på Skåldö 15.6.
Sarv
735 gram. Tobias Holmberg, Ekenäs. Kastspö vid Odensö 4.6.
Sutare
2020 gram. August Örnmark, Tenala. Katsa i Ovanmalm träsk 14.6 .
1850 gram. August Örnmark, Tenala. Katsa i Ovanmalm träsk 14.6.
ANDRA LÄSER