Försvarsminister Antti Kaikkonen murade grundstenen i Hangö frontmuseums nybygge

Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen hörde till dem som murade grundstenen i Hangö frontmuseums nybygge på måndagen. Han talade också om museets betydelse och Finlands väg in i Nato.

Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen var en av dem som murade grundstenen vid Hangö frontmuseum på måndag. Här flankerad av bland andra Hangös stadsdirektör Denis Strandell (t.v.). 
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
26.09.2022 17:01 UPPDATERAD 26.09.2022 19:02
Arbetet med det nya traditionscentret vid Hangö frontmuseum i Lappvik är i full gång och på måndagen var det dags att mura grundstenen. På plats för att göra det var Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen (C). Han tackade bland annat de lokala krigsveteranföreningarna som har bidragit till frontmuseet.
– Jag vill också tacka alla som på något sätt har stöttat det här projektet, sade han.
Kaikkonen var först i raden av dem som fick äran att mura grundstenen. Försvarsministern följdes av två frontveteraner från kriget, men han hade också sällskap av bland annat Hangös stadsdirektör Denis Strandell och Raseborgs motsvarighet Petra Theman. En 44-kalibers hylsa från kriget murades in i stenen. Hylsan innehöll dagens tidning och ett mynt.

ANDRA LÄSER