SIF:s damer tog andra segern

Tre raka förluster i damhandbollens FM-liga fick räcka för Sjundeå IF. På onsdagskvällen föll ÅIFK med 28–27 i Åbo.

Andra segern. Corinna Jensen hade en stor roll när SIF vann säsongens andra match.
18.10.2017 21:04
För en dryg månad sedan inledde SIF FM-ligasäsongen med att hemmaslå Atlas. Efter det radade Sjundeålaget upp tre raka förluster, men på onsdagskvällen bröts sviten.
SIF klarade av att bortaslå Åbo IFK med 28–27.
– Det här var viktiga poäng, mycket viktiga poäng. Segern förstärker garanterat vårt självförtroende, säger SIF-tränaren Harry Wikström.
SIF och ÅIFK spelade en svängig första halvlek och lagen turades om att leda. Vid ett tillfälle hade gästerna ett försprång på tre mål, men ÅIFK kom både i kapp och förbi.
När lagen gick till pausvila stod det 13–13 på resultattavlan. SIF inledde den andra halvleken piggt och drog upp en lucka.
I den 49:e minuten gjorde Corinna Jensen 23–18 och läget så bra ut. Under de avslutande minuterna blev det ändå spännande. SIF ledde med 28–25 efter 58.44 men två mål av ÅIFK skapade nerv.
– Vi skapar många lägen genom hela matchen och i början av den andra halvleken spelar vi riktigt bra. Orsaken till att ÅIFK kommer tillbaka är att vi blir trötta. Jag borde ha bytt bättre där, säger Wikström
Dock återstod det endast 40 sekunder att spela då hemmalaget gjorde sitt sista mål och SIF kunde hålla undan.
– Hela laget gjorde en bra match i dag och försvaret var klart bättre än tidigare, Man märker att vi börjar hitta varandra, säger Wikström.

Skön seger

För SIF var segern välkommen och laget har nu samlat ihop fyra poäng. Det ger en femte plats i tabellen efter fem spelade omgångar.
Till näst väntar en tuff utmaning för SIF. Nästa söndag kommer nämligen de regerande mästarna Dicken på besök.
Corinna Jensen var SIF:s bästa målskytt med åtta mål, men hon hade också god hjälp av Madeleine Lindholm och Valeriya Kirillova.
Lindholm gjorde sex mål och Kirillova nätade sju gånger.
– Madeleine steg fram i slutet, men Pernilla Karlsson passade åt henne på ett bra sätt, säger Harry Wikström.