SIF-tränaren Hagman stängs av i en match

SIF-tränaren Jan Hagman är avstängd och får inte leda Sjundeålaget i FM-seriematchen mot HIFK i Idrottshuset på fredag.

Jan Hagman
Filip Saxén
24.11.2020 14:15 UPPDATERAD 24.11.2020 20:00
Sjundeå IF tvingas klara sig utan sin tränare Jan Hagman då laget möter HIFK i damernas FM-serie i handboll. Hagman stängs av i en match på grund av grovt osportsligt uppförande i bortamatchen mot Dicken i lördags.
I tiden 20.40 fick Hagman ett gult kort. En knapp spelminut senare såg SIF-tränaren bokstavligen rött.
Han accepterade inte att Sirja Lassinharju-Heinonen fick utvisning utan demonstrerade sitt missnöje. Hagman fick en tvåminuters utvisning men fortsatte klaga på domarinsatsen. Först fick han rött kort men då inte heller det fick Hagman att lugna ner sig visade domarna det blåa kortet.
– Först fick jag en varning och det följdes av en två minuters utvisning. Då frågade jag domaren om det är så här matchen ska avgöras och då tog domaren genast fram det blåa kortet. Jag förstår inte hur man kan få ett blått kort utan att svära eller liknande. Jag ställde endast en fråga, sade Hagman till Västra Nyland efter matchen.
Dicken hade vid det skedet en ledning med 15–8. Slutsiffrorna skrevs 36–24.
På måndagen stängdes Hagman av i en match för sitt agerande i matchen.
I det disciplinära beslutet skriver Handbollförbundet att domarna uppfattat situationen kränkande.
Enligt beslutet har Hagman inte trots upprepade uppmaningar från domarnas sida slutat ifrågasätta och protestera mot domslutet. Då Hagman fick rött kort ska han enligt domaren ha använt olämpligt språk och svordomar – något Hagman själv bestrider.

ANDRA LÄSER