Insändare: Vi behöver mera träningsutrymmen i Karis

30.01.2023 11:59
Det är en verkligt bra sak att svenska lågstadieskolan i Karis äntligen skall renoveras. Det som nu är på tapeten är huruvida den nya gymnastiksalen skall byggas i handbollsmått eller ej. Jag tror och hoppas att vi alla är ense om att gör man en investering i den här storleksklassen så gör vi den en gång och ordentligt. Tänk vilket mervärde det ger våra barn och unga att ha en ordentlig idrottshall i direkt anslutning till skolan som möjliggör utövande av en mängd olika sporter (inte bara handboll).
Det här skulle också stöda Finlandsmodellen (avgiftsfria klubbar som ordnas för barnen direkt efter skolan), vi skulle ha faciliteter att ordna verksamheten i på skolans tomt. Inget skjutsande för föräldrarna, eller barn som yrar omkring på stan före de kommer fram till sin eftermiddagsklubb.
Med en stor gymnastiksal kunde skolan äntligen börja ordna ordentliga vår- och julfester vart vi föräldrar skulle rymmas och kunna ta del av festligheterna. Även mässor, basarer, konserter och dylika evenemang skulle nu bli möjliga att arrangera på ett smidigare sätt än tidigare.
Vi behöver mera hallutrymmen i Karis för hobby- och idrottsverksamhet, träningstiderna är på kort vilket lett till att många lag måste träna sena kvällar. Det är ohållbart med tanke på ungdomarnas hälsa och ork, de behöver varva ner på kvällen och lägga sig i vettig tid.
Nu har vi alla tiders chans att slå två flugor i en smäll genom att förena bygge av hall med utvidgningen av Katarinaskolan.
Alexandra Lundmark, företagare, Karis

ANDRA LÄSER