Lasse-Majas detektivbyrå på Karelia

Kulturhuset Karelia satsar på sin första barnteaterproduktion våren 2019 med den populära pjäsen Lasse-Majas detektivbyrå. Sommarmysterierna.

Manusförfattaren Håkan Bäck har utgått från tre av författaren Martin Widmarks och illustratören Helena Willis böcker. Med finns medryckande händelser ur böckerna Cafémysteriet, Cirkusmysteriet och Mumiemysteriet. Musiken är gjord av Mats Sundin och för regin på Karelia svarar Riddu Ridberg från Teaterboulage i Pargas.

Rollerna som Lasse och Maja görs av barn. På scenen ses bland annat, reportern Sigge, polismästaren Randolf Larsson, kaféägaren Steve Marsaan med sin personal med flera.

Kulturhuset Karelia har nu gjort ett spännande kap som kommer att roa hela familjen under 15 föreställningar i mars och april 2019 med premiär 16 mars. Den primära målgruppen är förskole- och lågstadiebarn, men föreställningarna är tänkta att roa alla åldrar.

Konstnärliga ledningsgruppens ordförande Kristoffer Holmberg styr upp det hela och Kerstin Karlberg är producent.

Söndagen den 4 november hålls en öppen audition för intresserade skådespelare, barn i 10-årsåldern och vuxna på Karelia klockan 17.

ANDRA LÄSER