Lokala kräftkokare: Skjut upp kräftskivan – kvällens huvudgäster saknas

Efter två år med restriktioner dukas det upp till rejäla kräftkalas i stugorna. Problemet är bara att den viktigaste ingrediensen lyser med sin frånvaro. 

Henrik Ekholm från Jannes kräftor har bara kunnat köpa in hälften av den mängd som Ekenäsföretaget brukar förmedla.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
25.08.2022 15:20 UPPDATERAD 25.08.2022 15:32
– Jag har inte varit med om något liknande. 
Ekenäsbon Jan-Mikael Ekholm har sysslat med kräftförsäljning sedan 1980-talet. Ändå gör årets kräftskörd honom förbluffad. Kräftorna är få, de är små och redan i augusti hade de den mörkare nyans som de i vanliga fall brukar få först i september. Smaken är det ändå inget fel på och efterfrågan är stor.
– Vi har brist på råvaran, konstaterar sonen Henrik Ekholm, som har tagit över företaget Jannes kräftor tillsammans med brodern Theo Ekholm och kusinen Simon Eklund

ANDRA LÄSER