ÖSK:s säsong är i full gång - nu är det dags för årets första tävling på hemmaplan

ÖSK åker skidor för fullt och nu är det dags för vinterns första större arrangemang. Också i övrigt har föreningen en intressant säsong med flera tävlingar.

”Jag tror nog det ska gå”, säger ÖSK:s ordförande Henrik Malmberg när han inspekterar skidspåren inför lördagens tävling i Västerby.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
13.01.2023 17:16 UPPDATERAD 16.01.2023 10:01
I morgon ordnar Österby sportklubb sin första större tävling den här vintern. Förutsatt att inte vädret ställer till det går då Österbyloppet och på samma gång ett Nåid-mästerskap av stapeln i Västerby i Ekenäs. Det varma och regniga vädret till trots är ÖSK:s ordförande Henrik Malmberg hoppfull när det gäller att genomföra tävlingen.
– Jag tror nog det ska gå. Men utan de några dygnen vi hann tillverka konstsnö kunde det ha varit problem. Nu finns det en dragning med konstsnö från åkern till den nya rullskidbanan.
Det är inte möjligt att anmäla sig på plats, anmälningstiden gick ut tidigare i veckan. Malmberg tror att det faktum att Österbyloppet avgörs tillsammans med Nåid-mästerskapet innebär att en del skidåkare som annars inte hade kommit till Västerby nu gör det.

ANDRA LÄSER