Västispodden: Vägdiskussion och Lydmanska huset i veckans avsnitt

Västispoddens 112:e avsnitt är här och vi tar avstamp i en diskussion med de tre riksdagskandidaterna Kati Sointukangas, Henrik Wickström och Sture Fjäder.

Thomas Sundström och Johanna Lemström sitter vid Västispoddens mikrofon den här veckan.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
17.03.2023 11:59 UPPDATERAD 17.03.2023 12:22
Det är fredag igen och det betyder ju också att det är dags för Västispodden igen. Det är Thomas Sundström och Johanna Lemström som sitter vid mikrofonen den här veckan. Vi inleder med en diskussion inför riksdagsvalet.
– Den här veckan pratar Mira Strandberg om vägar och kommunikationer med Kati Sointukangas, Henrik Wickström och Sture Fjäder. Och fortsättning följer, det kan jag lova, säger Thomas Sundström.
Veckans valdiskussion handlar om kollektivtrafik och vägar och hur de västnyländska behoven ska tillgodoses. 
– Jag vill för min del ta er med till Rådhustorget i Ekenäs. För jag har gjort mitt tredje besök i Lydmanska huset. Det är Arthur Aminoff som äger den ståtliga stenbyggnaden, säger Johanna Lemström.
Aminoff köpte huset 2018 och sedan dess har en hel del hänt – och i juli i år ska byggnaden vara färdig för både boende och med en vinbar med 30 kundplatser. Det senaste reportaget om Lydmanska huset finns i dagens VN Hem-bilaga och hittas också på webben från och med i morgon.
I podden talar vi därtill bland annat om en sprillans ny musikstudio i Ekenäs; Strange music studio, samt om Raseborgs stads medborgarbudget på 100 000 euro.
Här kan du lyssna på dagens avsnitt av Västispodden: