En klassiker på väg

Årets upplaga av Västnyländsk årsbok är klar. Årsboken ges ut av Västnyländska kultursamfundet.

I årets årsbok finns artiklar som bland annat behandlar gatunamn i Ekenäs, Hangös badvillor, Karis funkishus och Sjundeås slott.

Västnyländsk årsbok 2019 är den fyrtioandra årgången av årsboken. Den innehåller traditionsenligt en årskrönika samt olika artiklar. Årets tema är arkitektur. Samtliga artiklar har en västnyländsk anknytning.

Christoffer Holm är ny årsboksredaktör och har hållit i trådarna för årets årsbok. Annette Ström står för layouten och har även fungerat som bildredaktör.

Sophie Kawecki har skrivit årskrönikan som behandlar de viktigaste händelserna i regionen under år 2018. Övriga skribenter är Magnus Cederlöf, Thomas Ermala, Margareta Hägg, Göran Fagerstedt, Tarja Kvarnström och Paul Lynch.

Bland annat skriver de om gatunamn i Ekenäs, Hangös badvillor, Karis funkishus och Sjundeås slott. Boken är rikt illustrerad med fotografier tagna av bland andra Johan Ljungqvist, Kevin Stewart, Chris Senn och Katja Lundén.

Årsboken finns att köpa för 15 euro på Luckan Raseborg och i lokala bokhandlar. Västnyländska kultursamfundets medlemmar får årsboken hempostad så fort den kommit från tryckeriet.

ANDRA LÄSER