Norlie & KKV är inte rädda för att visa känslor

Den svenska popduon Norlie & KKV bjöd på en spektakulär show på Augustinatten i fredags. De får ofta beröm för de känslosamma och ärliga texterna som kombineras med en melodi som får låtarna att fastna.

Känd duo. Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag levererade till 100 procent på Augustinatten i Ekenäs i fredags.
Märta Nummenmaa
22.08.2017 09:00
Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag träffades i Huddinge utanför Stockholm år 2008. Ett år senare gjorde de ett låtsamarbete som blev starten på Norlie & KKV.
– Vi var två vilsna men viljestarka själar som hittade varandra. Då vi väl började göra musik tillsammans var det svårt att sluta, säger Fahlberg.

Singeln som förändrade allt

Deras officiella debutsingel När jag går ner (2011) blev snabbt en stor hit i Sverige. Följande år uppträdde de på Gröna Lund inför en publik med tusentals fans.
Norlie & KKV tog en paus år 2013 och kom tillbaka två år senare med hitsingeln Ingen annan rör mig som du som började spelas runtom i Norden. Det var då som de förstod hur stora de hade blivit.
– Vi trodde att vi skulle floppa då vi hade varit borta i två år. Låten kommer förmodligen alltid att vara en favorit för oss, säger Vadenhag.
Ingen annan rör mig som du är den mest streamade svenska låten någonsin. Låten öppnade dörrarna för Norlie & KKV i Norden.
De har uppträtt i Finland flera gånger, bland annat i Helsingfors och i Ekenäs. De förvånas varje gång över den stora skaran finlandssvenska fans.
– Våra finländska fans är helt otroliga. Det är magiskt, säger Fahlberg.

Nakna och ärliga texter

Norlie & KKV levererar känslofyllda texter som många kan relatera till. Fahlberg och Vadenhag tror att det är en av faktorerna bakom deras framgång.
– Vi är två känsliga killar som inte är blyga eller rädda för att tala om våra känslor, säger Vadenhag.
Många brukar komma fram till dem och förklara hur mycket deras texter hjälpt dem och hur mycket låtarna betyder för dem.
– Vi lägger alla våra kort på bordet och det är underbart att det uppskattas av andra, säger Fahlberg.

"Det här är bara början"

I höst börjar Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag jobba på nya låtar. Framtiden är ganska öppen för tillfället, men Norlie & KKV säger att fansen kommer att få höra mycket mer av dem.
– Vi älskar det vi gör. Det är tack vare våra fans som vi får göra det vi brinner för. Vi vill tacka dem för allt stöd, speciellt de finländska fansen, och vi hoppas på att växa ännu större. Det här är bara början, säger Fahlberg.
Killarna i Norlie & KKV lovar att komma tillbaka till Finland.
– Ni är helt fantastiska. Vi ses snart igen, säger Vadenhag.

Norlie & KKV

Svensk popduo bestående av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV), båda 27 år.
Kända för låtar såsom Tröjan du hatar (2012), Ingen annan rör mig som du (2015), Din idiot (2016) och Säg något som får mig att stanna (2017).
Musikstil: rap, pop, house, electro, techo och rock.

ANDRA LÄSER