Se video: Ny fisk simmar in i fiskecupsledningen

Fiskecupen pågår under hela augusti. Den största fisken hittills är en gädda på 15 kilogram, den minsta är en tjugo grams svartmunnad smörbult.

Störst. Denna sutarbjässe på nästan tre och ett halvt kilo går upp i ledningen i Fiskecuptabellen.
Femton fiskarter är nu representerade i tabellen. En av dem är sutare, där en ny fiskare antagligen kniper ledningen i nästa cuptabell. Kjell Ekholm från Ekenäs fångade en sutare som vägde 3 450 gram, nästan ett helt kilogram mer än den tidigare ledaren i sutarklassen. Ekholm släppte sutaren fri igen efter vägningen.
Videon kan du se i länken ovan.
Skicka in uppgifter om ditt fiskefänge till VN:s fiskecup på Vastranyland.fi/fiskecupen. Det gäller att vara exakt med mått och vikt. Du kan också ladda upp en bild på fiskaren och fångsten.
Fiskar av alla slag kan anmälas till cupen. Varje art tävlar i sin egen klass och vikten avgör placeringen. Fiskarna ska vara fångade inom VN:s spridningsområde, i vid bemärkelse, och i första hand med redskap som normalt används av fritidsfiskare.
I höst deltar alla deltagare som anmälts under cuptiden i utlottningen av fiskebetonade pris. De fiskare som finns kvar i den slutliga cuptabellen får ett diplom. Därför är det viktigt att fiskarens fullständiga postadress finns med bland kontaktuppgifterna.
ANDRA LÄSER