Raseborg kan inte anvisa långvariga kajplatser i Norra hamnen

Det blev tummen ner för både segelskutan Anny von Hamburg och för lots- och arbetsbåten M/S Stark i Raseborgs tekniska nämnd. Ägarna till fartygen hade anhållit om långvariga kajplatser i Norra hamnen i Ekenäs. 

Raseborgs stad har inte möjlighet att anvisa långvariga kajplatser i Norra hamnen i Ekenäs, varken vid kajen vid restaurang GH Fyren eller vid piren vid restaurang Knipan.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
23.02.2023 18:00
Tekniska nämnden i Raseborg hade två ansökningar om långvariga kajplatser på agendan i tisdags. Nämnden var tvungen att konstatera att det inte finns förutsättning att anvisa några långvariga kajplatser i Norra hamnen i Ekenäs just nu. 
Bryggorna i Norra hamnen är i huvudsak reserverade och vid kajkanterna i hamnen bör det finnas ledigt utrymme för gästande större fartyg, så där kan man inte heller anvisa några långvariga permanenta platser, konstaterar nämnden. Samma motiveringar användes då nämnden sade nej tack till M/S Rosita i fjol.
– Jag är litet besviken, men inga ”hard feelings” säger Juha Pokka, en av ägarna till den tremastade segelskutan Anny von Hamburg.

ANDRA LÄSER