Misstänkt dråp i Sjundeå – två personer häktade

En man har häktats misstänkt för dråp i Sjundeå, och en annan för skyddande av brottsling. Polisen ber nu om tips om en röd Volkswagen Golf.

Polisen vill ha tips om den här bilen, en röd Volkswagen Golf.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
06.03.2023 14:38 UPPDATERAD 06.03.2023 22:02
Polisen i västra Nyland utreder ett misstänkt brott mot liv som ska ha skett i Sjundeå i månadsskiftet januari–februari.
På fredagen häktades en man i 60-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för dråp. Som tidpunkt för gärningen anges 31 januari till 1 februari.
En annan man, ungefär tio år yngre, häktades i fredags för skyddande av brottsling. Där är misstankegraden den lägre, vilket betyder att polisen måste komma med mer bevisning inom en vecka.
Förundersökningsledaren vid polisen ville ännu på måndagseftermiddagen inte kommentera fallet, med hänvisning till att utredningen är i ett känsligt läge.
På måndag kväll efterlyste polisen, i ett pressmeddelande, tips av allmänheten om en röd Volkswagen Golf som har rört sig i Nyland (se bild högst upp i artikeln och nedan). Bilens bakruta är söndrig och det bakre fönstret på passagerarsidan är täckt av plexiglas eller plast. Polisen ber också om tips angående personerna som har rört sig med bilen. 
Polisen vill ha tips om den här bilen, en röd Volkswagen Golf.
Eventuella tips kan mejlas till polisen. Adressen är vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi. Det är också möjligt att ringa. I så fall är numret 0295 413 031 och du kommer till en telefonsvarare. 
Artikeln har uppdaterats den 6 mars klockan 21.48 med information om att polisen efterlyser tips om en bil.