Sjundeå utnyttjar golftävling i Pickala – ordnar öppet hus och guidning i sevärdheter

Då den internationella golftävlingen ordnas i Störsvik i slutet av juni bjuder Sjundeå besökare på alternativt program. Både kända och mer okända sevärdheter öppnas för allmänheten.

Svidja slotts historia går tillbaka till medeltiden. De äldsta delarna av huvudbyggnaden är från 1540-talet men det nuvarande utseendet är från sekelskiftet 1800–1900.
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
26.05.2023 17:01
Kom till Sjundeå kallar kommunen temadagarna under golftävlingen i Pickala. Då ordnar kommunen öppet hus med guidning i paddlingscentret i Störsvik, Fanjunkars, Sjundeå kyrka, Svidja slott och Gårdskulla lantbruksmuseum.
Torsdag 29.6 till lördag 1.7 går det att besöka sevärdheterna, och i en del av dem ordnas guidning. Paddlingscentret har öppet mellan 10 och 20 alla dagar, de andra har lite mer begränsade öppettider.
Guidningarna i Fanjunkars, Svidja, kyrkan och Gårdskulla lantbruksmuseum är planerade så att den som vill hinner delta i flera under en och samma dag.
På fredagskvällen ordnas en internationell tävlingsandakt i Sjundeå kyrka klockan 17.
Evenemanget erbjuder ett ypperligt tillfälle att besöka bland annat Svidja slott, som sällan är öppet för allmänheten, och Gårdskulla lantbruksmuseum som främst tar emot grupper. Guidningarna i Svidja och på Gårdskulla är avgiftsbelagda.

ANDRA LÄSER