Mord, mystiska inslag och oväntade vändningar i Christieklassiker – så här var första premiären på nya Tryckeriteatern

Agatha Christies mordmysterium Råttfällan är den pjäs som visats under längst tid utan avbrott sedan premiären år 1952 (med undantag av coronapandemin, då). Nu har Tryckeriteatern i Karis plockat upp stafettpinnen och för traditionen vidare.

Kriminalassistent Trotter (Filip Rosengren) har fullt upp med att lösa mordmysteriet på Monkswell Manor. I bakgrunden Christopher Wren (John Voutila) och Mollie Ralston (Jennifer Karlsson).
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
14.11.2022 15:19 UPPDATERAD 14.11.2022 17:16
Den första egna pjäsen på nya Tryckeriteatern i kulturhuset Fokus för oss till en gammal brittisk herrgård, Monkswell Manor, där Mollie och Giles Ralston (Jennifer Karlsson och Jan Karell) precis har öppnat ett pensionat. När pensionatets första gäster anländer verkar den ena besynnerligare än den andra. Den överentusiastiske unge mannen Christopher Wren (John Voutila) som tycker allt är förtjusande har sin kompletta motpol i Fru Boyle (Jessica Westerholm) som klagar på allt från värdinnans ålder till temperaturen i huset. Fröken Casewell (Heidi Nyman) är en naturkraft utan hämningar medan Major Metcalf (Tapsa Laasonen) är en jordad och stabil man av få ord. 

ANDRA LÄSER