Färdigspelat för IIF – lämnade walk over mot EIF/2

Ingåföreningen IIF har spelat färdigt för i år. Laget som har tampats med spelarbrist hela säsongen lyckades inte få ihop ett tillräckligt antal spelare till tisdagskvällens match mot EIF/2 i fotbollsfyran och tvingades därmed lämna walk over.

Säsongen är över för IIF.
07.09.2022 14:28 UPPDATERAD 07.09.2022 14:51
EIF/2 tilldöms således segern med 3-0 och IIF utesluts ur serien och skickas samtidigt ända ned till division 6 om det blir en fortsättning på verksamheten kommande säsong.
– Rådande spelarbrist tvingade fram detta beslut. Kort efter vår match förra veckan fick jag beskedet att föreningens P17-spelare inte längre står till vårt förfogande och det var sista spiken i kistan, säger IIF-tränaren Ando Gunnarsson.

Abrupt och tråkigt slut

Det tunna spelarunderlaget har medfört utmaningar längs med hela säsongen, men enligt Gunnarsson har man försökt och försökt i en strävan att få fortsätta i division 5 nästa sommar.
– Vi ville sannerligen inte ta hissen ända ner till division 6, men tyvärr tog alternativen slut. Tiden får utvisa vad det innebär. I nuläget känner jag och många spelare bara besvikelse. Vi har kämpat hårt och försökt hålla liv i det här.
IIF:s herrlag inledde seriespelet i division 6 år 2012 och efter ett par säsonger tog man klivet upp till femman där man också höll hus fram till den pågående då man via ett kabinettbeslut tog plats i fyran.
– Det blev ett abrupt och tråkigt slut på något som jag själv var med och startade upp. Det finns ju ingenting som säger att det inte kunde bli en fortsättning i sexan kommande säsong, men kanske att det då blir under någon annans ledning. Gnistan för fotbollen försvinner aldrig, men i nuläget vet vi ju ingenting. Jag tror jag letar rätt på golfbagen i källaren nu och så får vi återkomma till detta senare, säger Gunnarsson.

ANDRA LÄSER