30-årig man fortfarande försvunnen – polisen avslutar dykningar

Polisen i västra Nyland har fortfarande inte hittat den 30-åriga mannen som försvann den 22 januari i Ekenäs, trots stora eftersökningar. I dag avslutades dykningar i området. 

Mannen försvann i närheten av korsningen mellan riksväg 25 och Österbyvägen i Ekenäs.
Anna Korkmananna.korkman@hbl.fi
01.02.2023 20:11 UPPDATERAD 01.02.2023 20:12
Omfattande men resultatlösa eftersökningar har pågått efter att den 30-åriga mannen försvann för en och en halv vecka sedan i närheten av korsningen vid riksväg 25 och Österbyvägen i Ekenäs. 
De senaste dagarna har eftersökningarna koncentrerats till närliggande vattenområden och inga sökningar i terrängen har utförts, berättar kriminalkommissarie Mats Sjöholm.
Gränsbevakningens helikopter lokaliserade klädesplagg i Pojoviken på tisdagen förra veckan i samband med de stora eftersökningarna, några dagar efter försvinnandet. 
Polisen i västra Nyland bad om handräckning av Gränsbevakningen som har genomfört dykningar i närheten av platsen där mannen försvann. 
Dykningarna har pågått från måndag till onsdag den här veckan, men avslutas i dag.  
– I något skede börjar platserna ta slut där vi kan leta. Baserat på de uppgifter vi har i dag kommer de inte att fortsätta dyka, säger Sjöholm.
Om polisen får ny information om platser där man hittills inte letat, är det möjligt att dykningarna återupptas.
– Vi försöker nu samla information om var det lönar sig att söka. Ända sedan vi mottog anmälan om den försvunna mannen har vi gjort olika bakgrundskontroller och det arbetet fortgår.
Den senaste bekräftade iakttagelsen av mannen är vid femtiden morgonen den 22 januari.  
I nuläget misstänker polisen varken att den försvunna mannen blivit utsatt för brott eller att han frivilligt valt att försvinna.

ANDRA LÄSER