Vem har tuffaste munskyddet?

Engångsmunskydd eller återanvändbara av tyg? Båda har sina fördelar. Men vem har det finaste eller tuffaste munskyddet? Skicka in en bild på dig själv eller en vän med munskydd så låter vi läsarna utse vinnaren!

Vi på Västis vill bidra till att avdramatisera och öka användningen av munskydd. Men glasögonen immar lätt igen, har du ett tips på hur man avhjälper det problemet? Då blir åtminstone reporter Johanna Lemström glad.
Munskydd blir en allt vanligare syn i butiker och i gatubilden. Exempelvis staden Raseborg rekommenderar nu att munskydd används på allmänna platser där det inte är möjligt att hålla säkerhetsavstånd. Även Hangö har utfärdat en stark rekommendation för användning av munskydd.
Men vad är att föredra? Munskydd i tyg eller papper? Tygvarianternas stora fördel är förstås att de är miljövänligare, medan pappersskydden kanske är litet lättare att använda eftersom de kan – och ska – slängas efter användning.
Tygskydden bidrar inte till något avfallsberg, medan pappersskydd ibland hittas slängda litet varstans i parker eller bredvid sopkorgar (vilket är rätt så snuskigt, faktiskt).

Fota och delta!

Nu vill vi på Västis bidra till att avdramatisera och öka användningen av ansiktsmasker och munskydd.
Om du använder munskydd av tyg – visa oss dem! Eller har du fått tag på mönstrade pappersvarianter? Föredrar du kanske visir? Hur som helst – visa oss din skyddsutrustning så deltar du i vår läsartävling.
Du kan mejla oss din bild på vnred@vastranyland.fi (skriv Västismunskydd i meddelandefältet), eller använda hashtaggen #västismunskydd på Instagram. Du har tid till den 14 oktober att bidra – därefter samlar vi bidragen och låter omröstningen börja. Det bidrag som får flest röster belönas. Dessutom utgår ett överraskningspris bland alla som skickat in en bild.
En bonusfråga – använder du glasögon och munskydd? Bidra då också med ditt bästa tips för hur du håller glasögonen fria från att imma igen!
ANDRA LÄSER