74 mål när BK förlorade: "Jag är nöjd med helheten"

Inte illa. Erica Gustafsson gjorde 10 av BK:s 34 mål. Det räckte ändå inte till seger på bortaplan mot HIFK. Bild: Thomas Sundström

Söndagens handbollsmatch mellan HIFK och BK-46 i Helsingfors saknade åtminstone inte mål. BK-tränaren Mathias Lindén hittar positiva saker även om det var HIFK som vann.

BK mötte ett av seriens bästa lag på söndagen när HIFK väntade i Helsingfors. Karislaget ledde med 2–1 i fjärde minuten men efter det var det HIFK som höll i taktpinnen. Hemmalaget kvitterade, tog ledningen och drog upp en lucka. Visserligen gav sig BK inte enkelt i början av matchen och ännu i elfte minuten ledde HIFK endast med två mål. En stund senare var situationen annorlunda.

Mot slutet av första halvleken rymde HIFK på allvar och i paus var ställningen 22–14.

– Vi förlorar egentligen matchen på att vi inte springer hemåt tillräckligt bra i första halvleken. Jag är nöjd med matchen som helhet och framför allt i andra halvlaken var vårt spel bra, säger Mathias Lindén.

I den 35:e minuten var HIFK:s försprång tio mål och målproduktionen fortsatte. Men det var inte endast HIFK som nätade – också BK lyckades i målskyttet även om avståndet till motståndarna hela tiden var stort. Med en dryg kvart kvar att spela låg BK under med 35–23 och när matchen var över hade HIFK vunnit med 40–34.

– I flera av matcherna har vi börjat dåligt och hittat vårt spel efterhand. Vi måste förstås fundera på varför det är så. Jag tror kanske att det handlar om att vi inte vågar förlora tillräckligt mycket för att vinna, säger Lindén.

"Bättre match"

Att göra 34 mål mot HIFK är verkligen inte fy skam men det är klart att det inte värmer desto mera när man samtidigt släpper in 40 bollar. Fast å andra sidan måste man också komma ihåg att BK inte mötte ett dåligt lag.

– Förstås grämer förlusten men jämfört med cupmatchen mot Dicken, som var ett verkligt magplask, var det här en betydligt bättre match. Jag anser dessutom att HIFK är en av de största guldfavoriterna, säger Lindén.

BK:s och matchens bästa målskytt var Erica Gustafsson som stod för tio mål. För BK var förlusten den andra i årets serie och efter tre spelade omgångar har laget två poäng. HIFK å andra sidan gick upp i serieledning efter söndagens resultat.

Karislagets följande match spelas på söndag och då kommer Grankulla IFK till Karis.

HIFK–BK-46 40–34 (22–14)

BK-46: Erica Gustafsson 10, Jannica Kullberg 7, Nicolina Fredriksson 6, Emilia Holmberg 2, Elin Löf 2, Sirja Lassinharju-Heinonen 2, Nea Heerman, Linda Sjöblom 1, Mathilda Sandblom 1, Alexandra Rönnberg 1