Strandhäng och sport på Bossanova i sommar

Restaurangen vid campingen i Ekenäs har genomgått ett par förvandlingar under årens lopp. Men med Bossanova Beach Club ger krögarparet Dave Huldin och Ann-Sofie Peltola stället en helt ny skepnad.

Fixar fläng. Robert Fredriksson och Dave Huldin tycker att det finns rum för mer aktivitet i Ekenäs. – Bara att se på folk och höra musik på stan är roligt även om man själv inte är med.
De två utomhuslogerna är klara. Inom de närmaste dagarna anländer tre stycken över tre meter höga palmer till stranden utanför restaurangen. Sedan ska solstolarna och några mindre sittgrupper placeras ut. Småningom börjar allt vara redo för Bossanovas första sommar i ny Miami-inspirerad tappning.
Under de första veckorna har kunderna berömt de fräscha drinkarna för att inte tala om maten som krögarna kallar för happy food.
– Den ska vara rolig att äta och rolig att se på, säger Dave Huldin.
Man kan välja en gedigen måltid på restaurangsidan eller ta något enklare från barmenyn i loungen.

Mycket att se, höra och göra

Men Bossanova Beach Club är mer än en krog. Man vill erbjuda något åt dem som vill göra annat än äta och dricka.
– Så hos oss kan man få mat, musik och aktivitet, säger Huldin,
Patrik Isaksson behöver ingen närmare presentation, inte heller High on Heels för den som besökt inneställena på Rivieran. Koveria Ei Jätetä är ett givet inslag. Utöver dessa kommer olika dj:s att underhålla både kvällstid och under den redan populära söndagsbrunchen.
Men det är de sportiga aktiviteterna som är den röda tråden under hela sommaren. Man kallar det för Bossanova Summer Challenge. På tisdagar från och med vecka 26 kan man njuta av ett nyttigt pass mediyoga med Livsstilskällan på morgonen eller lite flåsigare cirkelträning med Trainium på kvällen.
Men den uppblåsbara rinken som ska installeras kommer att vara det synligaste tecknet på att Summer Challenge kört i gång.
I rinken kommer man att ordna beachhandboll i samarbete med Motionslagret den 7–8 juli. Där spelar man med tre man plus målvakt och speciella regler. Det blir en dam- och en herrserie med åtta lag i varje.
Den 4-5 augusti ordnas en beachfotbollsturnering med SB-Hem som partner. Sexton lag får plats.
Men innan dess blir det volleyboll. Beachvolleyturneringen Tour de Ekenäs har spelats sedan 2013. Tack vare Bossa Nova Summer Challenge ordnar men en extra upplaga, Tour de Ekenäs 2.0, som spelas med riktiga beachvolleyregler den 17 juni.

Lopp med en knorr

Sommarens aktiviteter avslutas med Bossaloppet den 12 augusti där det också är Fredriksson och Motionslagret som håller i trådarna. Bossaloppet är ett sprillans nytt motionslopp för kvinnor och män.
Rutten går genom Hagen till Ramsholmen och gör ännu en runda i Skepparträdgården så att distansen blir cirka 8 kilometer.
Eftersom banan går via stranden på campingen ska man vara beredd att bli blöt om fötterna.
– Det kommer att bli ett roligt lopp med alternativa överraskningsrutter och specialarrangemang för kompisgäng. Inte så mycket allvar, säger Robert Fredriksson som håller i trådarna för flera av evenemangen.
I varje anmälningsavgift ingår något att äta och dricka på Bossanova. Alla turneringar och tävlingar är heldagsevenemang med speaker, musik och utvidgad servering.
– På kvällen spelar en duktig dj på klubben. Så det blir bra efterfest helt naturligt. Om man vill kan man hyra bastun på campingen. Man kan alltså få en väldigt mångsidig dag på samma ställe, säger Huldin.
Huldin hoppas att evenemangen lockar publik.
– Det kan vara ganska trevligt att ligga vid vattenbrynet och se på när andra svettas.
ANDRA LÄSER