Grand Slam i hinderritt i Hangö nästa sommar

Nyhet. Nästa sommar får SeaHorse Week en Grand Slam klass.

Nästa sommar rids en av de nationella klassernas primustävlingar i Hangö. Det är den tredje och sista deltävlingen i Grand Slam som går av stapeln under SeaHorse Week den 26 juli. De övriga deltävlingarna i Grand Slam rids i Tammerfors och Ypäjä.

Finalen rids under Helsinki Internation Horse Show, en femstjärnig internationell tävling.

– Under årens lopp har SeaHorse Weeks söndag bjudit på nationella huvudklasser, avgjort finländska mästerskap och nu kommer den nya klassen som ordnas i samarbete med HIHS att utveckla GP på ett intressant sätt. Vi tror, att den här nya klassen också kommer att intressera SeaHorse Weeks enastående publik och vi ser framemot att vara en del av den här helheten, säger tävlingsledare Mia Maukonen.

Hangö var det naturliga valet för Grand Slam.

– I Hangö ordnas utesäsongens bästa tävlingar, Hangö är en riktig pärla. Vi kommer att ordna en klassisk Grand Pris-tävling, där de tio bästa ekipagen går vidare till omhoppning som rids på tid, säger Tom Gordin, en av tävlingsseriens bakgrundskrafter.

– Vad allt annat som kommer att ske under SeaHorse Week nästa sommar ser vi när Finlands Ryttarförbund publicerar nästa års tävlingskalender, säger Maukonen.

Det som i alla fall är säkert redan nu, är att SeaHorse Week ordnas vecka 30, 22-26 juli 2020 och att evenemanget är gratis för publiken.

ANDRA LÄSER