Ekenäsbon August Rosendal ny ordförande för Röda rummet – ”Det ska bli enklare att få vård på svenska”

Efter att ha varit politiskt aktiv i några år tar August Rosendal från Ekenäs över ordförandeskapet i Vänsterförbundets svenskspråkiga avdelning Röda rummet. Han ser även positivt på partiets chanser att nå framgång i riksdagsvalet.

August Rosendal från Ekenäs är ny ordförande för Vänsterförbundets svenskspråkiga lokalavdelning i Helsingfors, Röda rummet.
24.01.2023 09:27
Västra Nyland träffar August Rosendal från Ekenäs i ett snöigt Helsingfors. Rosendal blev i höstas vald till ordförande för Vänsterförbundets svenskspråkiga lokalavdelning i Helsingfors, Röda rummet. 
Mandatperioden inleddes i januari och sträcker sig till årets slut. Rosendal anser att efter ett par år som politiskt aktiv på enbart medlemsnivå vill han nu anta nya större utmaningar.
– Jag har tillhört Vänsterungas svenska utskott i några år. Det känns som ett naturligt steg att ta över ordförandeklubban för Röda rummet nu. Jag vill under mitt ordförandeskap att fler, särskilt svenskspråkiga arbetare, ska se Vänsterförbundet som ett intressant parti som värnar om det svenska i Finland.

ANDRA LÄSER