Kvarnrot jubilerar i väntan på julnatten

År 2022 bestämde sig den inbitna körsångaren Katarina Kvarnström för att samla musikvänner runt sig och göra julkonserter som solist. Traditionen fortsätter även i år i Sjundeås stämningsfulla medeltidskyrka med sin fina akustik.

Gruppen Kvarnrot ger en julkonsert i Sjundeå kyrka torsdagen den 22 december.
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
17.12.2022 12:01
De senaste tio åren har gruppen Kvarnrot varit grundstommen för traditionen med julkonsert i Sjundeå kyrka nära jul. Tillsammans med inbjudna musiker har duon framfört julmusik i mycket variationsrikt program. 
I årets konsert får åhörarna njuta av utvalda sånger från de tjugo år som gått sedan starten. Varje år  representeras av en eller flera låtar. Vackra , stämningsfulla, innerliga sånger, en del är medryckande svängiga, en del inbjuder till eftertanke, har sammanställts i skojigt ofta lite annorlunda framförande än man är van vid. Ensemblen består av Katarina Kvarnström sång, Teddy Granroth, piano och sång, Päivi Mäkinen, gitarr och sång, och Sirpa Lilius, klockor, chimes och flöjt. Klangen av klockorna ger en extra julkänsla åt sångerna.
För tio år sedan började en ny tradition för Kvarnrot då de började ge trettondagskonserter i Pojo kyrka. Även den traditionen fortsätter 2023 efter en två års paus på grund av Coronan.


Sjundeå kyrka 22.12.2022 kl. 20.

Pojo kyrka 6.1.2023 kl. 18

ANDRA LÄSER