Hantverkare intar gamla stadshuset i Ekenäs

Månadens sista veckoslut, den 30–31 mars, ordnar Ekenäs centrumförening sin andra hantverkarmässa. Den första hölls i fjol i Lydmanska huset vid torget.

Mässa. Nedre plan i det gamla stadshuset vid Rådhustorget intas av hantverkare den 30–31 mars då Ekenäs centrumförening ordnar en hantverkarmässa i huset.
18.03.2019 09:00
Hantverkarmässan som Ekenäs centrumförening ordnade i fjol kan inte benämnas som något annat än en succé. Uppskattningsvis 1 000 besökte mässan som då ordnades i Lydmanska huset vid Rådhustorget i Ekenäs.
Vid torget hålls mässan även i år – närmare bestämt i det gamla stadshusets första våning.
I fjol deltog inemot 30 hantverkare, i år hoppas man på minst lika många. Ekenäs centrumförenings ordförande Pia Stenroos säger att man redan har anmälda hantverkare, bland annat några möbeltapetserare och en sömmerska.
– Vi har i år vidgat tanken litet och bjudit in även konditorer och florister, det de gör är ju också hantverk. Man kanske till och med kunde tänka sig frisörer, även de jobbar med händerna, funderar Pia Stenroos.
Hantverkarmässan är öppen klockan 10–16 båda dagarna. Mässan är gratis att besöka, av utställarna debiteras en avgift som är något högre för dem som inte är medlemmar i föreningen. Centrumföreningen bidrar själv med kafé under hantverkarveckoslutet.

ANDRA LÄSER