EIF:s innebandydamer flyttar till FBC Raseborg Knights – "De var mera än öppna och glada"

Ekenäs IF:s innebandydamer både flyttar sitt lag och ger sin serieplats till FBC Raseborg Knights. Det ger också Knights en spelarstig för flickor.

Alexandra Ekholm och Josefine Sjöblom medger att det visserligen känns vemodigt att lämna EIF, men de ser också flera fördelar med att flytta till FBC Raseborg Knights.
Ekenäs IF:s daminnebandylag ger sin serieplats till FBC Raseborg Knights och på samma gång flyttar spelarna till laget med säte i Påminne. Den här säsongen spelar EIF i division 3, men serieplatsen är ännu inte säkrad för nästa säsong. Alexandra Ekholm, som både är innebandysektionens ordförande och spelare i laget, säger dock att flytten inte påverkas av vilken nivå EIF befinner sig på när årets säsong tar slut.
– Vi stod inför alternativen att bilda en ny förening eller hitta på någonting annat. Det fanns inte riktigt någon iver att starta en ny förening, men vi hörde oss för hos Knights som var mera än öppna och glada. På den vägen är det, säger Ekholm.
– Det kändes tryggare att flytta till en större förening som har grunden och som kan hjälpa oss, säger å sin sida spelaren Josefine Sjöblom som också ingår i styrelsen.

ANDRA LÄSER