Guns rosor bjuder till trettondagsdans i Ekenäs

Dansbandet Guns Rosor från norra svenska Österbotten inleder sitt 10-årsjubileum med ett besök i Västnyland. Det blir trettondagsbal på Nylands Brigad och sedan för allmänheten Trettondagsdans på Hotel Sea Front i Ekenäs.

Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
02.01.2023 09:22 UPPDATERAD 02.01.2023 12:29
Guns Rosor är ett ungt men moget dansband med rötterna i Karlebynejden. Bandet bildades under ett musikläger i Kronoby i början av juni 2013 och erbjuder danspubliken varierande dansmusik på svenska, finska, engelska och ibland till och med på spanska. På repertoaren finns ett brett sortiment av olika dansstilar, allt från vanlig dansbandsmusik, valser och tangon till latinamerikanska rytmer såsom rumba, samba och cha-cha-cha. 
Guns Rosor har redan tio år bakom sig trots medlemmarnas låga medelålder på 23 år. Av originalmedlemmarna finns tre kvar: Herman Hagnäs (sång, saxofon och gitarr) Joel Åman (bas och sång) och Robin Grankvist (keyboards och dragspel). År 2019 kom Holger Lund med på gitarr och Herman Nyqvist på trummor.
Bandet har gjort kring 350 spelningar i hela Svenskfinland och finska Österbotten. Bandets första spelning i södra Finland var på dansgala som ordnades av Scendraget (Rogga Liljestrand) år 2017 på våren.
Efter en paus på några år fortsätterbandet sitt samarbete med Liljestrand för att bjuda den västnyländska publiken på en danskväll i glada vänners lag.


Hotel Sea Front, Ekenäs, lördagen den 7 januari. 

ANDRA LÄSER