Fiskars sommarutställning visar vardag med en oväntad twist

Andelslaget Onomas 29:e sommarutställning är en surrealistisk, mångsinnlig och tvärkonstnärlig utställning och evenemangshelhet i och kring Kopparsmedjan i Fiskars.

08.02.2023 10:35
Fiskars formgivares, hantverkares och konstnärers andelslag Onomas 29: sommarutställning ställer ut både lokalt och nationellt märkbara namn inom konsten. Utställningens tema är vardagens verkligheters förvridenhet. Temat närmas djärvt och fördomsfritt från olika synpunkter.
– Utställningen kommer att innehålla en mångfald av tematik runt hushållsföremål med en overklig twist. Den kommer att innehålla stunder som för besökarna från en upplevelse till en annan. Utställningens verk behandlar hur det är att vara människa i en ibland kaotisk värld och vardag, säger utställningens kurator Kirsi Pitkänen.
– Å andra sidan handlar vissa verk om förhållandet mellan människan och naturen och dess försvinnande. Både utomhusverken och de performativa verken kommer att utgå från samma surrealistiska tematik som förhoppningsvis får publiken att betrakta omgivningen på ett nytt sätt.

ANDRA LÄSER