Grönholm avslutar VM-serien

Ett lopp kvar. Niclas Grönholm hoppas på framgång i årets sista VM-deltävling.
08.11.2019 12:00
Ingåbon Niclas Grönholm ligger på en fjärde plats i VM-serien i rallycross. Den sista deltävlingen körs under helgen i Kapstaden i Sydafrika.
Det är nu den tionde deltävlingen som körs och i toppen är det minst sagt tätt. Sveriges Timmy Hansen har med sina 187 poäng ett försprång på en ynka poäng till norrmannen Andreas Bakkerud.
Inte heller trean, Timmys yngre bort Kevin Hansen ligger långt efter med sina 179 poäng. Bröderna Hansen kör var sin Peugeot, medan norrmannen rattar en Audi.
Niclas Grönholm, som kör GRX Taneco-teamets Hyundai, är sedan fyra med 157 poäng. Den positionen finns det inte mycket att göra åt – skillnaden till Kevin Hansen är alltså 22 poäng, medan femman Janis Baumanis från Lettland är mera än trettio poäng efter Ingåbon.
– Det har varit en lång paus sedan den förra tävlingen i Lettland och jag ser fram mot att köra i Sydafrika. Förstås är det litet synd att det inte är så mycket som står på spel för mig, men å andra vill jag avsluta säsongen med stil och med en seger så jag satsar allt, säger Niclas Grönholm i teamets pressmeddelande.

ANDRA LÄSER