Nylund´s Boathouse expanderar till Sverige och Danmark

Familjeföretaget har köpt företaget Östersjö Båt i Saltsjöbaden i Stockholm.

Expansion. Raseborgsföretaget Nylund´s Boathouse expanderar till Sverige och Danmark.
I och med expansionen börjar Nylund´s Boathouse representera det finländska båtmärket Nord Star i Sverige och får också ensamrätt till försäljningen av båtmärket i Danmark. Östersjö Båt har tidigare varit återförsäljare av märket.
– Satsningen är enorm, och den känns jättebra. Expansionen har gått snabbare än planerat, men när företagsköpet blev möjligt tog vi chansen, säger Michael Nylund, vd för familjeföretaget som startade 2016 i Skuru i Raseborg.
Företaget har sedan tidigare också en båtförmedlare i Tallinn som säljer båtar i Baltikum. Företaget har därmed sålt båtar i Finland, men också till Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Estland, och Lettland.

Vad är er styrka?

– Vi planerar allt väl. Vi har en bra plan och en klar vision som vi jobbar mot. Som familjeföretag jobbar vi alla mot samma mål. Trots att vi går snabbt framåt satsar vi på detaljer, säger Michael Nylund.
Han poängterar att trots expansionen kommer företagets bas att vara kvar i Skuru.
Nylund´s Boathouse köpte Skuru Marines verksamhet sommaren 2018. Företaget säljer och förmedlar nya och begagnade motorbåtar och erbjuder service- och varvtjänster. Företaget sysselsätter tjugo personer, tre av dessa anställdes i början av året. I fjol var företagets omsättning 10 miljoner euro.
Nylund´s Boathouse valdes till årets företag i Raseborg år 2018.
ANDRA LÄSER