Nu växer dikter på trän i Hangö

På fredag inleds jippot Poesi på träd på Rådhusskvären i Hangö. I träden hängs dikter på temat Närhetens lycka – men dikterna kan också utmana påståendet i temat.

VN
21.08.2020 14:00
Jippot ordnades för första gången i fjol. Idén är enkel: i träden hängs dikter som kan läsas av allmänheten när som helst under den tid de hänger där. Tröskeln för att bekanta sig med dikterna är låg vilken tid på dygnet som helst.
Jippot ordnades för första gången i fjol. I år kommer det att finnas dikter av Heli Laaksonen i träden. Laaksonen är en av de medverkande i årets Le Petit Festival.
I träden hänger också dikter av poeter med Hangöanknytning: Irmelin Sandman Lilius, Björn Österman och Marko J. Niemi. Dessutom kan man bekanta sig med dikter av Saima Harmaja, Kaarlo Sarkia, Henry Parland och Arvid Mörne. Dikterna kan läsas på originalspråket, svenska eller finska.
På grund av coronaläget önskar arrangörerna att publiken håller distans till andra i parken. Då kvällarna i augusti börjar bli mörka kan det också vara bra att ha med sig en ficklampa för att läsa dikterna.
Dikterna hänger kvar i träden till slutet av augusti. Arrangörer är Le Petit Festival och Hangö filmfestival.