SIF slutspelsdröm definitivt krossad – HIFK vann i Sjundeå: "Jag är stolt över killarna"

SIF får sommarlov nästa vecka. HIFK vann lördagens match i Sjundeå och därmed försvann SIF:s sista minimala chans att ta sig till slutspel.

Joonas Ahola och SIF stötte på patrull i hemmahallen på lördagen. Förlusten mot HIFK innebär också att säsongen tar slut lördag nästa vecka.
19.03.2022 20:54 UPPDATERAD 19.03.2022 20:57
Förutsättningarna var mycket enkla inför Sjundeå IF:s nästsista match i den nedre slutserien i herrhandbollens FM-liga på lördagskvällen. SIF behövde poäng i hemmamatchen mot Helsingfors IFK för att ge sig själv en minimal chans att förlänga säsongen med slutspelshandboll. SIF började också bra och efter en jämn inledning klarade laget av att ta ledningen med två bollar. Tio minuter före pausvilan ledde SIF med 10–7, men då kom HIFK i gång. Några minuter senare hade gästerna både kvitterat och tagit ledningen.
När det blev paus låg SIF under med 13–11.
– Jag är stolt över killarna i dag. Vi har en tunn trupp och flera spelare som är borta på grund av coronan. Det ledde till att flera juniorer fick spela, men vi gjorde det ändå bra, säger SIF:s tränare Marcus Sjöstedt.

ANDRA LÄSER