Inför VM-kvalet på hemmaplan: Bundesligaproffset Benjamin Helander vill se större kontinuitet i landslaget

Benjamin Helander uppfyllde en av sina barndomsdrömmar då han skrev på för den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen. Nu siktar Kariskillen på att sakta jobba sig in i laget och få en större roll i en av världens tuffaste ligor.

Benjamin Helander har sedan början av sin handbollskarriär tänkt att han en dag ska spela i någon av de riktigt stora ligorna i världen. Nu lever han drömlivet i Bundeligaklubben Rhein-Neckar Löwen.
05.11.2021 10:45 UPPDATERAD 05.11.2021 11:43
Då Finland spelar VM-kval mot Estland, Georgien och Storbritannien i helgen finns det en stjärnspelare i laget som lyser klarare än de övriga. Benjamin Helander är den sjunde finländska spelaren med Bundesligastatus och den i laget som är klart mest meriterad.
Helander gör sin första säsong i Rhein-Neckar Löwen, en av storklubbarna i Bundesliga. Efter fyra säsonger i svenska toppklubben Alingsås HK kände den 23-åriga kantspelaren sig redo för att ta nästa steg i karriären och kliva in i en av världens bästa ligor.
– Hela processen gick rätt snabbt i våras. Rhein-Neckar visste att deras vänsterkant skulle lämna laget och de hade filat på att hitta en ersättare. Jag fick höra att jag sågs som en av möjligheterna och sedan fick jag ett erbjudande via min agent. Det var ett lätt beslut att ta att flytta till klubben, säger Helander.

ANDRA LÄSER