Viktig hemmaseger för Knights

FBC Raseborg Knights spelade säsongens första hemmamatch i innebandyns division 2 (A-nivån) och tog en moraliskt viktig seger. Fredagens match mot gästande PSS från Borgå slutade 8-4 efter att Knights målvakt Timo Ruokolainen storspelat och då lagets kedja Manninen – Korkiakoski – Hellström imponerat med 5 snygga mål.

Rasmus Hellström (t.h.) stod för tre mål i matchen mot PSS med Toni Eriksson. Det blev en hemmaseger för Knights med 8–4.
Juhani Jäntti
05.10.2018 22:35 UPPDATERAD 05.10.2018 22:45
Knights vann första perioden med 4-0 efter några riktigt läckra mål. Hemmaspelarna tog vara på sina målchanser med en hög procent medan gästerna inte lyckades överlista Ruokolainen i hemmamålet trots många brännheta chanser.
1-0 och 2-0 var kreationer av Teemu Manninen och Rasmus Hellström. Den sistnämnde gjorde 1-0 på Manninens fräcka passning och i 2-0 var det omvända roller. Aki Korkiakoski avslutade ett mönsteranfall och gjorde 3-0 och 20 sekunder före pausvilan kunde Henrik Himmelroos lirka in 4-0.

Stök och bök i mittenperioden

Andra perioden går inte till historien som någon välspelad sekvens, utan i stället handlade det om heta och till och med fula tag. Domarna var smarta nog att hålla en sträng linje, annars hade det hela kunnat spåra ur. Knights höll sig tämligen kalla, men PSS gnällde på så gott som alla domslut. Före detta Knightsspelaren Emils Hartmanis reducerade till 4-1 och i slutsekunderna kunde Konsta Nurmela göra viktiga 5-2. Däremellan sköt Rasmus Hellström in 5-1 efter en smart kontring.

Stark avslutning i tredje perioden

Läget såg bekymmersamt ut för Knights då PSS gjorde både 5-3 och 5-4 i mitten av sista perioden genom Konsta Nurmela och Toni Eriksson. I fortsättningen spikade Timo Ruokolainen igen sin målbur trots en uppsjö av målchanser för PSS. I stället kunde Rasmus Hellström fullborda sitt hattrick genom att göra 6-4 och det slutgiltiga 7-4 målet gjorde sedan Henrik Himmelroos då han lobbade in bollen i tomt mål från egen planhalva. Matchen fick en fin slutvinjett då unge Santeri Lång fick äran att på straff göra sitt första mål i representationslaget, 8-4.

Nöjd Andersson, missnöjd Hartmanis

Efter slutsignalen var det vitt skilda känslor hos lagen. Knights tränare Christian Andersson var förstås nöjd:
– 4-0 i första perioden var kanske lite i överkant och i fortsättningen var det Timo Ruokolainen i målet som höll oss inne i matchen. Mittenperioden var tämligen svag av oss, men tredje perioden är jag nöjd med. Spelet med boll var det bästa vi presterat hittills och vi gjorde saker som vi kommit överens om.
–Efter storförlusten i premiären mot urstarka HaKi, var den här segern mycket förlösande och ger oss mycket självförtroende inför fortsättningen, säger Christian Andersson.
– Jag har väntat på den här matchen allt sedan matchprogrammet blev klart i augusti och jag tror inte att jag varit så här nervös någonsin tidigare. Första perioden var en katastrof av oss. Vi är vana vid 70 kilometers sträckor till bortamatcherna, men nu blev det en betydligt längre bussresa och för att använda en kliché; vi hade fötterna kvar i bussen i första perioden.
– Det var mycket speciellt för mig att göra mål i min gamla hemmahall mot mina gamla lagkamrater, men tyvärr så räckte det inte till. Vi har som klart uttalad målsättning att stiga till division 1, så visst var det här en stor besvikelse, analyserar Emils Hartmanis hos PSS.

FBC Raseborg Knights–PSS 8-4 (4-0, 1-2, 3-2)

FBC Raseborg Knights: Rasmus Hellström 3+1, Teemu Manninen 1+2, Henrik Himmelroos 2+0, Aki Korkiakoski 1+1, Santeri Lång 1+0, André Artzén 0+1 och Timo Ruokolainen 0+1
PSS: Konsta Nurmela 2+0, Emils Hartmanis 1+0, Toni Eriksson 1+0, Jere Karavirta 0+1, Konsta Kareinen 0+1, Riku Uotila 0+1 och Timi Lindroos 0+1

ANDRA LÄSER