Drogläget bland unga är alarmerande i Raseborg – ”Lättare att få rusmedel än en psykologtid”

Raseborgs ungdomstjänster slår larm om att användningen av droger och läkemedel bland unga både ökar och klättrar ner i åldrarna. ”Det är inte längre grannens barn det gäller, utan alla har tillgång”, säger ungdomsledaren Sebastian Berg.

Edith Spitz och Agnes Kvarnström från Raseborgs ungdomsfullmäktige säger att situationen är oroande. Långa psykologköer gör att unga i stället letar efter snabb lindring i rusmedel, framhåller Kvarnström.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
02.12.2022 10:16
I ett inlägg på Facebook uttrycker Raseborgs ungdomstjänster stark oro över mängden rusmedel som rör sig bland ungdomarna i staden.
”Det är inte mera enstaka som är i riskgruppen, utan detta berör alla ungdomar. Det är nästan svårare att få tag på alkohol och tobak i dag, än droger och läkemedel”, skriver ungdomstjänsterna som önskar att föräldrarna ska diskutera öppet om saken med sina barn.
I inlägget meddelar de att det kommer att ordnas föräldrakvällar på ungdomsgårdarna i Karis och Ekenäs. Ungdomsledaren Sebastian Berg säger att ungdomstjänsterna valde att gå ut med inlägget redan innan datumen för de här kvällarna är spikade, eftersom läget är akut.

ANDRA LÄSER