Raseborg samarbetar med festivalen i Karis – arrangören hoppas på ett lyckat veckoslut

Raseborgs stad ingår trots allt ett marknadsföringssamarbete med Raseborg Festival som ska ordnas i Karis den 1–2 juli. Stadsstyrelsen beslutade om samarbetet i måndags och det glädjer arrangörerna.

2019 uppträdde Europe på raseborg festival i Karis – även i år lockar arrangörerna med artister från Sverige, nästa vecka avslöjas namnen på fler svenskar som kommer till Karis i sommar.
02.03.2022 15:45
Kultur- och fritidsnämnden i Raseborg beslutade i början av februari att inte anhålla om att stadsstyrelsen skulle bevilja medel för ett marknadsföringssamarbete med Raseborg Festival. Nämnden konstaterade att det inte var dess sak att ingå avtal om marknadsföringssamarbetet.
Men nu sker en vändning. I enlighet med förvaltningsstadgan tog stadsdirektören emellertid över ärendet och föreslog för stadsstyrelsen att staden ska ingå ett samarbetsavtal med Raseborg Festival – och nu gick det vägen. Stadsstyrelsen godkände marknadsföringssamarbetsavtalet i måndags och beviljar 10 000 euro för samarbetet, inte de ursprungligen äskade 20 000 euro.
Att staden nu trots allt väljer att samarbeta med arrangörerna och stödja festivalen ekonomiskt glädjer Matias Rosström på Nordic Live Productions mycket.

ANDRA LÄSER