Hundparken i Ingå tillbaka i ruta ett

Samhällstekniska nämnden i Ingå föreslår att den planerade hundparken anläggs intill sandplanen som ligger mellan Kyrkfjärdens skola och Västerleden.

Helst. Camilla Gorbatow, här med schäfertiken Oona, tycker att hundparken helst skulle placeras på ängen intill sandplanen i närheten av Kyrkfjärdens skola.
Johanna Lemström
27.04.2016 14:04 UPPDATERAD 27.04.2016 14:08
Ingås planerade hundpark kanske anläggs på den plats man från kommunens sida allra först anvisade parkaktivisterna – nämligen på en äng intill sandplanen som ligger vid Västerleden och Byvägen.
Från Pro Ingås sida har Camilla Gorbatow varit en av de aktiva i fråga om hundparken.
Hon skrattar till då hon får frågan vad hon säger nu.
– Det ställe som nu föreslås är det som vi allra helst ville ha av de fyra ursprungliga förslagen. Jag är glad över att samhällstekniska nämnden kommer med ett alternativ och inte bara säger nej, säger hon.
Nämnden kräver att det planteras träd och buskar som skydd ut mot Byvägen ifall parken anläggs här.
– Det är helt okej, det hade vi tänkt göra ändå.

"Många svängar"

Platsen som åter är aktuell är en 2 500 kvadratmeter stor vildvuxen äng. De andra platserna som undersökts är en ekdunge vid Kyrkfjärdens skola, ett område norr om brandstationen och ett område på Prästgårdsberget. Ekdungen var aktuell fram tills förra veckan då bildningsnämnden gjorde tummen ner för den.
– Ängen vid Västerleden är bra för den ligger centralt, inte i periferin. Det ska vara lätt för alla, äldre som yngre, att ta sig till parken, säger Camilla Gorbatow.
Men hon tar inte ut någon seger eller hoppar jämfota av glädje ännu.
– Det har varit så många svängar och turer hittills.

Besök en hundpark!

Ifall någon är orolig för vad en hundpark innebär för grannskapet rekommenderar hon att man besöker en existerande hundpark.
– En del kanske tror att det i en hundpark är massor med skällande hundar på plats på en och samma gång. Det är det sällan.
Hundföreningarna Canidae och Actiondogs har tillsammans med Pro Ingå jobbat och lobbat för en hundpark.