Spännande berättelser ska locka folk till Hangö under lågsäsong

Berättarkvällar på Folkia Center ska locka besökare till Hangö också under lågsäsong. Med dämpad belysning, vackra dukningar och en liten delikatesstallrik blir berättarstunden en inkörsport till helgfirandet.

Anni Tuohimaa och Leena Immonen arrangerar tillsammans berättarkvällarna på Folkia Center.
16.11.2022 06:18
Det kommer att ordnas berättarkvällar en gång i månaden på Folkia Center i Hangö under hösten och hela våren. Bakom arrangemanget står Leena Immonen, som driver resebyrån Saaritours och Anni Tuohimaa som representerar Folkia Center. Man har faktiskt redan haft sin första tillställning, då det var Ilkka Linnakko som pratade kring temat ingermanlänningar. Ämnet lyckades faktiskt locka deltagare till och med från Tavastehus. Nästa berättarkväll är redan inkommande fredag (18.11) och då är det Hangös egen läsinspiratör Agneta ”Netta” Möller-Salmela som står på tur att bänka sig i berättarstolen.
– Hon har tagit emot över sjuttio grupper på Hangö bibliotek bara under den här hösten. Så något magiskt måste hon göra som läsinspiratör, säger Leena Immonen och hoppas på stor uppslutning.
Hon betonar att det är frågan om trevlig, informell samvaro där publiken har möjlighet att bidra med frågor och reflektioner – ingen föreläsning.

ANDRA LÄSER