Västispodden: Valet och vägar toppämnen i veckans poddavsnitt

Västispodden bjuder även denna vecka på smått och gott från den västnyländska bygden. Vi inleder bevakningen av riksdagsvalet och pratar bland annat om vägplaner.

Mira Strandberg och Johanna Lemström håller i trådarna för det 111:e avsnittet av Västispodden.
10.03.2023 11:59
Den här veckan tar Västispodden avstamp i Ingå. Mira Strandberg har träffat Simon Sid, som har en helt ny roll i Ingå. Han ska jobba som skolcoach i skolorna under våren.
– Skolcoachen ska fungera som en extra vuxen i skolorna, men en vuxen som är mer en kompis med eleverna än en auktoritet. Coachverksamheten kan förverkligas i Ingå tack vare ett stöd av undervisningsministeriet, men initiativet kommer från politiker, säger Mira Strandberg.
En viktig satsning på ungas välmående, med andra ord. En annan viktig och aktuell fråga är det stundande riksdagsvalet. Vi berättar om första delen i vår artikelserie där vi intervjuar riksdagskandidater. Diskussionerna kommer ha såväl regional som partipolitisk spridning. 
– Jag bjöd in Anita Westerholm, raseborgare från SFP, Hangöbon Birgitta Gran som representerar Vänstern och Samlingspartiets Timo Kallio från Ingå för en diskussion om våld mot kvinnor och om jämställdhet. Det här är ju inga ämnen som delar åsikterna, alla tre tycker ju att det måste bli ett slut på våld mot kvinnor samt att vi behöver jämställdhet mellan könen, men det var en givande diskussion, säger Johanna Lemström.
Det blir också en hel del snack om vägplaner i podden den här veckan – vi berättar om preliminära planer för såväl riksväg 25 som stamväg 51. Dessutom tipsar vi om vad man kan göra i helgen, både sport och kultur står till buds.
Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden:

ANDRA LÄSER