Raseborgare i riskgrupp 2 får vaccin

I Raseborg får nu också personer som hör till riskgrupp 2 och är födda åren 1952–1961 tillgång till coronavaccin.

Nu kan också raseborgare som är födda åren 1952–1961 och hör till riskgrupp 2 boka en tid för coronavaccinering. Sedan tidigare har raseborgare födda åren 1952–2002 och hör till riskgrupp 1 möjlighet att vaccinera sig.

Från och med i går onsdag kan raseborgare som hör till riskgrupp 2 och är födda 1952–1961 boka en vaccineringstid via nätet. Sedan tidigare kan personer som är födda åren 1952–2002 och hör till riskgrupp 1 boka en tid för vaccinering.

De som hör till respektive riskgrupp och åldersgrupp kan ha en ökad risk för svår covid-19, vissa en mycket kraftigt ökad risk. Det finns en detaljerad lista på stadens hemsida över vilka sjukdomar, tillstånd och åldersgrupper som räknas hit och omfattas av vaccineringen.

Riskgrupperna vaccineras med Astra Zenecas vaccin. Vaccineringen sker i gamla Hagahemmet på Ekgränd 2 i Ekenäs.

När man kommer till vaccineringen ska man ha med sig sitt FPA-kort samt en kopia på den senaste text man fått från vårdande enhet som bestyrker sjukdomens diagnos och svårighetsgrad. Det kan vara en epikris eller sjukberättelse. Är man osäker på om man kan vaccineras ska man kontakta sin vårdande läkare.

ANDRA LÄSER