Teddy Nordling assisterande tränare i landslaget

Teddy Nordling blir assisterande tränare för herrlandslaget i handboll.

Teddy Nordling blir assisterande tränare för landslaget.
Filip Saxén
20.08.2019 14:51 UPPDATERAD 20.08.2019 15:06
Handbollförbundet meddelade på tisdagen att Teddy Nordling blir assisterande tränare för herrlandslaget. I juni presenterades rutinerade svensken Ola Lindgren som tränare och nu är det klart att han får hjälp av Sjundeå IF-tränaren Nordling.
– Det finns egentligen två saker som väckte mitt intresse. Vi har ett lag med många intressanta spelare och så är det en stor möjlighet att på närhåll få följa med hur en rutinerad spelare bygger upp spelet, säger Nordling i förbundets pressmeddelande.
Nordling berättar att han haft tät kontakt med Lindgren och att namnlistan för det första lägret börjar vara klart. Lindgren jobbar som tränare för egyptiska storklubben Al Ahly och har därför ett stort behov av ögon och öron i Finland då han själv har ytterst begränsade möjligheter att se de finländska spelarna.
– Min fördel är att jag kan följa med den inhemska ligans spelare då jag tränar Sjundeå IF, säger Nordling.
Landslagets program slås fast i slutet av augusti och i början av september slås de exakta speldagarna fast för VM-förkvalsmatcherna. Landslaget ska möta Japan i två träningsmatcher i slutet av oktober innan kvalet kör i gång.
Som spelare representerade Nordling HIK, BK-46, VFC Setubal, Alingsås HK och Vfl Bad Schwartau. Han har fungerat som tränare för HIK, BK-46 och P98-landslaget. Han inleder i höst sin andra säsong som tränare för Sjundeå IF:s herrar.

ANDRA LÄSER