Drömmer om disco, tvingad att sälja

Det är motigt för den nya ägaren av restaurangfastigheten vid Flemingsgatan Sjundeå. Fastigheten är åter till salu.

Det var i måndags som företagaren Salahddin Parikhan beslutade att se om det skulle gå att sälja fastigheten som tidigare inhyst restaurang Varucca och nu senast Al Capone. Enligt Parikhan gjorde han beslutet motvilligt.
– Vi har stora planer för Sjundeå och ville göra det professionellt med design och styling. Men det kostar mycket pengar, och nu ser det inte bra ut för oss, säger han.
Parikhan äger en annan restaurang i Esbo och tanken var att han skulle sälja den och investera pengarna i Sjundeå. Men efter att han köpt Sjundeårestaurangen fick han besked av Esbo stad om att fastigheten i Esbo ska rivas sommaren 2019 på grund av en ny plan för området.
– Vi har köpt mycket möbler och annat till restaurangen i Sjundeå och vill verkligen göra något stort och fint i Sjundeå.
Han hoppas fortfarande att han kunde spara ihop de pengar som behövs, men har ändå beslutat försöka sälja fastigheten. Priset är 170 000 euro.
Det som också vållat Parikhan problem är den mycket höga bolagshyran som ligger på närmare 3 000 euro plus moms. Bolagshyran har väckt många frågor i en grupp på Facebook, där man undrar om det verkligen kan stämma att hyran är så hög. Fastigheten ägs av kommunen, församlingarna och privatpersoner. Jarmo Paasikivi, som är styrelseordförande för Fastighets AB Stationens affärscentrum vill inte kommentera bolagshyran med hänvisning till att det är en affärshemlighet.

ANDRA LÄSER