Bakläxa för planförslag för kvinnoön

Planläggningsnämnden i Raseborg beslöt i onsdags efter omröstning att för sin del inte godkänna ett förslag till detaljplan för Fjärdskär som läggs fram till påseende.

Planförslaget läggs fram i trettio dagar, men planläggningsnämnden beslöt efter omröstning att för sin del inte godkänna planförslaget. Det är överdimensionerat, säger nämndens ordförande Sven Holmberg.
31.01.2019 16:08 UPPDATERAD 31.01.2019 16:33
– Markägaren har rätt att göra upp planförslag. Men det här förslaget är överdimensionerat. Vårt beslut är en signal till markägaren att förslaget bör omarbetas, säger nämndens ordförande Sven Holmberg, SFP.
Det var han som föreslog att nämnden inte skulle godkänna planförslaget. Förslaget till detaljplan skulle bland annat innebära att en huvudbyggnad på 290 kvadratmeter kunde byggas på Fjärdskär i Snappertuna skärgård. Ön är centrum för Supershe islands verksamhet och ägs av den tysk-amerikanska entreprenören Kristina Roth.
Omröstningen slutade 5–4. För ordförandes förslag röstade förutom han själv även Emilia Horttanainen, Ann-Britt Lindgren, Frank Lindholm och Michael Nyberg.

ANDRA LÄSER