Ingå halverar tomtpriserna – rean börjar med en tomtauktion från en euro

Ingå kommun vill locka nya invånare genom att auktionera ut en småhustomt på Ingådagen. Priset börjar vid en euro. Dessutom föreslås 50 procents rea på tomtpriser under slutet av året.

Naturnära. Västerbrinkens område är ett av de områden där Ingå kommun har småhustomter.
26.02.2019 14:00
Kommunstyrelsen gick vid sitt möte i måndags in för en större rabatt på småhustomter än beredningen hade föreslagit men begränsade området till Västerkulla. I stället för drygt 30 procents rabatt föreslår styrelsen nu för kommunfullmäktige att priset på småhustomterna vid Västersvängen sänks med hälften från den 29 juni till årets slut. Totalt kan sju tomter säljas till halva priset.
Tomtrean börjar med en auktion på Ingådagen den 29 juni. Då auktioneras en småhustomt ut till högst bjudande och utgångspriset är en euro. Den som ropar in tomten måste bygga ett hus på den och kan inte sälja den vidare obebyggd.

Lågt intresse för tomter

Ingå har totalt kring 40 småhustomter i centrum, bland annat i Smeds, i Västerkulla och på Västerbrinkens område. Det finns också flera outbrutna markområden där man med undantagslov kan få tillstånd att bygga hus.
Efterfrågan på småhustomterna har varit låg under de senaste åren. Det vill Ingå ändra på genom denna riktade marknadsföringskampanj.
Tomtrean och auktionen behandlades i kommunstyrelsen i måndags. Ärendet måste godkännas av kommunfullmäktige.

ANDRA LÄSER