Nord Stream 2 tackade Hangö hamn – "De här investeringarna har gjort mycket för Koverhar"

På tisdagen avtäcktes ett Nord Stream 2-monument vid Smörmagasinet i Västra hamnen i Hangö. De sista rören skeppades ut från Koverhar hamn redan i somras, och gasledningsprojektet har rivstartat verksamheten i hamnen och gett en grogrund för den kommande verksamheten.

På tisdagen avtäckte Hangö hamns vd Anders Ahlvik och Gunther Blitz från Nord Stream 2 ett monument vid Smörmagasinet i Östra hamnen.
29.08.2019 07:00 UPPDATERAD 29.08.2019 08:31
På tisdagen träffades projektledarna för Nord Stream 2 och aktörer från Hangö hamn för att fira sitt samarbete. De sista rören för gasledningen skeppades ut ur Koverhar i somras, men för Koverhar hamns del betyder det inte att man nu får pusta ut.
– Aktören Rauanheimo kommer i oktober, och vi håller på att förbereda den nya bangården just nu, säger Anders Ahlvik, Hangö hamns vd.
Under Nord Stream 2-projektet har runt 54 000 rör skeppats ut från Koverhar. Till havs har tre bolag med 5 rörläggningsfartyg arbetat med projektet dygnet runt, och vid det här laget är allt arbete i den finländska ekonomiska zonen klart.

ANDRA LÄSER