Ny gymnasiekurs i Karis och Virkby ska lära unga hantera pengar - "De som deltar i kursen får en kickstart som kan vara avgörande"

I höst får ungdomar vid Karis-Billnäs gymnasium, Karjaan lukio och Virkby gymnasium lära sig allt från att betala räkningar till hur man bygger upp en snitsig aktieportfölj.

Gränsöverskridande samarbete. Rektor Esbjörn Hägerstedt, föreningsaktiva Albin Söderström och företagaren Sven-Eric Holmström gör gemensam sak för att lära unga spara.
24.05.2022 09:29
Bakom satsningen står Västra Nylands aktiesparare rf som firar 20-årsjubileum. Som en del jubileumsåret vill föreningen erbjuda ungdomar som studerar vid andra stadiet möjligheten att stärka sina kunskaper och färdigheter i ekonomi genom att arrangera kursen Ekonomi i praktiken.
Kursen ordnas tillsammans med Karis-Billnäs gymnasium och finansieras av Sparbanksstiftelsen i Karis-Pojo. Som utbildare fungerar Sven-Eric Holmström från investeringsbolaget Ghost investor, som också är återkommande kolumnist i VN.
– Utgångspunkten är att demokratisera placerande och minska förmögenhetsskillnaderna senare i livet. De som deltar i kursen får en kickstart som kan vara avgörande för deras ekonomiska situation i framtiden, säger Sven-Eric-Holmström.

ANDRA LÄSER