Knights vann sista hemmamatchen

Det blev en seger för FBC Raseborg i årets sista hemmamatch i innebandyns division 2. Gästande Indians II fick ge sig på fredagen i Påminnehallen med 8–5.

Samuel Strebelle fick chansen mot Indians II och klarade sig bra.

Knights hade redan i den förra omgången uppnått det stora målet, det vill säga en plats bland de fem bästa. Hemma mot Indians II hade man sedan inte så mycket mera än äran att spela för.

Det var kanske också det som gjorde att den första perioden gick till gästerna med 2–0. Ännu i början av den andra perioden ledde Indians II med 3–1, innan Knights med två mål inom loppet av en halv minut steg till 3–3 halvvägs in i matchen. Målskyttar var Matias Loskin och Henrik Himmelroos.

Indians II återtog ännu en gång ledningen, men Knights kvitterade genom Rasmus Lagerström. Därmed var ställningen 4–4 efter två perioder.

Stark avslutning

I den tredje perioden tog sedan hemmalaget helt över. Fyra mål i rask takt – varav de tre sista inom 69 sekunder – av Teemu Tuovinen, William Johnsson, Tomi Mettovaara och Roni Saarinen betydde 8–4 och saken var klar.

– Vi gjorde nu en bra tredje period och över huvud taget spelade vi med en fin inställning. De spelare som inte fått så mycket speltid tidigare fick nu chansen och ville visa vad de gick för, sade tränaren Niklas Malm

Knights vann till slut med 8–5. Poängen fördelades mycket jämnt mellan tolv utespelare.

– Det som jag kanske är mest nöjd med är att juniorerna Valtteri Lång, Samuel Strebelle, Rasmus Lagerström och Tomi Mettovaara tog för sig, sade Malm.

En match kvar

Knights tog en rättvis seger och steg upp jämsides med Lojolaget LosB på en tredje plats i tabellen. Den sista matchen nästa söndag blir dock riktigt tuff – seriesegraren Rangers i Kyrkslätt är en sällsynt hård utmaning på den här nivån.

– I ärlighetens namn kan det nog bli fråga om att hålla siffrorna nere, men vi gör det bästa av situationen och försöker få en bra avslutning på året, sade Niklas Malm.

FBC Raseborg-Indians 8–5 (0–2, 4–2, 4–1)

FBC Raseborg: Teemu Tuovinen 1+1, Valtteri Lång 0+2, André Artzén 0+2, Matias Loskin 1+0, Rasmus Lagerström 1+0, William Johnsson 1+0, Tomi Mettovaara 1+0, Roni Saarinen 1+0, Jarno Laukkanen 1+0, Henrik Himmelroos 1+0, Samuel Strebelle 0+1, Patrick Juntunen 0+1

ANDRA LÄSER