Efter stadsstyrelsen beslut att inte följa stadsdirektörens linje: "Raseborgs Energi kan utvecklas utan att aktier säljs"

I måndags beslutade stadsstyrelsen i Raseborg att ta avstånd från stadsdirektör Ragnar Lundqvists tankar på att sälja upp till 49 procent av aktierna i Raseborgs Energi. Styrelsen förkastade enhälligt stadsdirektörens förslag.

Raseborgs Energis vd Frank Hoverfelt säger att frågan om att sälja aktier i stadens energibolag kommer upp med jämna mellanrum.
20.10.2021 15:47 UPPDATERAD 20.10.2021 16:42
Stadsdirektör Ragnar Lundqvist hade en lång rad motiveringar i sitt förslag till stadsstyrelsen för att förbereda en försäljning av aktier i Raseborgs Energi. Bland annat motiverade han förslaget med att en ny ägare kunde bidra med professionell kunskap från energibranschen och även kan förväntas stöda bolagets utveckling och resultat.
Stadsstyrelsens ordförande Anita Westerholm konstaterar att Raseborgs Energis potential att utvecklas finns även utan en försäljning.
– I ett läge där vår ekonomi dessutom ser lite ljusare ut och där vi står inför social- och hälsovårdsformen – en sektor där det varit svårt att budgetera och överskridningar skett – kan en försäljning, som bland annat motiveras med att staden skulle få pengar till att utvecklas, inte anses motiverad.

ANDRA LÄSER